Linda Heijnen

(Préverbaal-)Logopedist | Hanen therapeut | SI therapeut | Praktijkhouder

 

Linda werkt als préverbaal logopedist, Hanen therapeut en SI therapeut.

Préverbale logopedie
Een préverbaal logopedist biedt hulp bij eet- en drinkproblemen en problemen rondom de spraaktaalontwikkeling van (zeer) jonge kinderen. Eet- en drinkproblemen worden in de thuissituatie behandeld. Dit kunnen hulpvragen zijn rondom borstvoeding, flesvoeding, lepelvoeding, kauwen en drinken uit de open beker. De spraaktaalontwikkeling van (zeer) jonge kinderen wordt in spelvorm behandeld. 

Hanen therapeut
Twee keer per jaar geeft Linda het Hanen ouderprogramma “Praten doe je met z’n tweeën”. Het Hanen ouderprogramma is geschikt voor ouder(s)/verzorger(s) van niet of nauwelijks sprekende kinderen met een taalachterstand of een taalontwikkelingsstoornis. U leert om tijdens dagelijkse situaties uw communicatie optimaal af te stemmen op uw kind. Het programma bestaat uit 7 groepsbijeenkomsten en 3 individuele sessies.

SI therapeut
De SI therapeut richt zich op sensorische informatieverwerkingsproblemen bij kinderen. Linda heeft de post-hbo SI basis- en behandelmodule afgerond bij Anders Kijken Naar Kinderen. Linda neemt de principes vanuit de SI mee in haar werk als logopedist. Meer informatie over SI is te vinden via www.nssi.nl

Linda heeft ruime ervaring met het behandelen van (zeer) jonge kinderen en kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Haar specialisaties rondom spraaktaal, eten en drinken, het Hanen ouderprogramma en sensorische informatieverwerking (SI) kunnen geïntegreerd worden tijdens de behandeling.

Preverbale logopedie aan-huis wordt in overleg ingepland.
Op donderdag werkt Linda op de locatie Binnenstad. Avondspreekuur is op donderdag mogelijk. 

 

Haar specialisatie op het gebied van SI (sensorische informatieverwerking) is de basis van haar manier van werken. Ze kijkt naar de mogelijkheden en voorkeuren van het kind en de omgeving en geeft zo vorm aan persoonlijke zorg.

 

Werkdagen

Maandag + dinsdag tot 14 uur, woensdag, donderdag, donderdagavond